Wetenschap voor kinderen? Een ideale match! (Céline Van Rijckeghem)

Trainer: Céline Van Rijckeghem

Kinderen zijn de onderzoekers van morgen! Ze zijn gefascineerd door de wereld en willen weten hoe de dingen werken. Een labo is voor de meeste kinderen een nog onbekende plek. Jammer, want er valt zoveel boeiends te beleven. Onderzoekers willen dan weer graag hun passie en kennis doorgeven aan de jonge garde, maar weten niet altijd hoe eraan te beginnen.

Tijdens de workshop ‘Wetenschap en kinderen? Een ideale match!, brengen we kinderen en onderzoekers op dezelfde golflengte. We bekijken samen enkele tips en tricks over het organiseren van wetenschappelijke activiteiten (lezingen, demolessen, workshops, labo-bezoeken, etc.) voor kinderen. We gaan iets dieper in op vragen als ‘Hoe begin ik concreet aan een workshop voor kinderen?’, ‘Wat zijn devaste elementen van een workshop of een lezing voor kinderen?’, ‘Welke activiteiten scoren goed? Wat is beter te vermijden?’.

Je leert enkele good-practices kennen, zodat je weet wat er zoal te beleven valt voor kinderen op wetenschapsvlak in Vlaanderen. Wat je vertelt is sowieso interessant, maar de manier waarop je vertelt kan kinderen aanzetten om zelf op zoek te gaan naar de bruisende wetenschap die achter elk onderwerp schuilgaat en hen misschien zelfs motiveren om wetenschapper te worden. Daarnaast is het ook gewoon leuk om kinderen aan de slag te zien met jouw onderzoek. En wie weet steek je er zelf nog iets van op?

Type: 
Workshop
Place: 
Seminarielokaal HP7, O&N2, Gasthuisberg
Date and time: 
dinsdag, 3 juli, 2018 - 13:30 tot 17:00
Aantal plaatsen: 
16
Resterende plaatsen: 
1