Lunch en infomarkt

Walking lunch met mogelijkheid volgende standen te bezoeken.

 

Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen

Wetenschap aan de stroom

Van enzymen tot waterkracht, van deeltjesfysica tot ecodesign. In Antwerpen brengen we de kennis van wetenschap in een stroomversnelling.

Werk je graag mee aan een activiteit van de UAntwerpen die – jong of oud – warm maakt voor wetenschap? Neem dan zeker eens een kijkje op www.uantwerpen.be/levenslangleren.

Voor onze Dag van de Wetenschap, Wetenschapsacademie of Kinderuniversiteit, voor klassikale workshops tijdens de Vlaamse Wetenschapsweek of Experimenteren met Wetenschappen, of voor wedstrijden zoals Robocup Junior en de Technologie Olympiade zijn we immers altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers.

Website: www.wetenschapaandestroom.be
Contact: Els Grieten, Jolien De Brauwer, Sophie Timmermans, Ilse Bogaert

Associatie Universiteit - Hogescholen Limburg

Stem op Wetenschap

Zin om de wereld rondom jou warm te maken voor wetenschap? De UHasselt en PXL organiseren tal van activiteiten voor jong en oud. Lijkt het jou wel wat om een activiteit tijdens Dag van de Wetenschap te organiseren, een wetenschapscafé of Kinderuniversiteit mee op poten zetten of hou je ervan om zelf voor het publiek te staan…
Ben je enthousiast en boordevol energie, neem dan contact op.

Website: Wetenschapscommunicatie AUHL
Contact: Els Smeyers

Associatie Universiteit Gent

De Cel Wetenschapscommunicatie van de AUGent onderneemt, stimuleert en ondersteunt tal van initiatieven omtrent wetenschapscommunicatie, zoals de wetenschapscafés, de kinderuniversiteit, het WoooW Wetenschapsfestival, … Wil je meer informatie of heb je in om mee te doen? Neem dan snel een kijkje op onze website of neem contact met ons op!

Website: www.ugent.be/wetenschapscommunicatie en http://augent.be/sciencecommunication
Contact: David De Wolf en Stephanie Lenoir

Associatie KU Leuven

Doe mij maar wetenschap!

Je onderzoek delen met de wereld? Jongeren en kinderen warm maken voor je vakgebied? Wij helpen je graag!

Doe mij maar wetenschap! bundelt alle activiteiten van de Associatie KU Leuven en schotelt je tal van initiatieven voor om jouw doel te bereiken. Kom je kennis delen op de Dag van de Wetenschap, train jongens en meisjes met een passie voor techniek tijdens de Techniekacademies, verdedig je onderzoek op een podium tijdens één van onze (internationale) science slams, laat kinderen kennis maken met je onderzoek in de workshops van de Kinderuniversiteit en wordt een expert in (social) media via onze mediatrainingen.

Website: www.doemijmaarwetenschap.be
Contact: Iris Rademaekers, Lothe Ramakers, Jana Demuyt

Universitaire Associatie Brussel  

Wtnschp.be | Expertisecentrum Wetenschapscommunicatie Brussel

Vergroot de impact van je onderzoek en leer nieuwe skills door te communiceren met het brede publiek. Het Expertisecentrum Wetenschapscommunicatie Brussel van de VUB en EhB biedt je tal van platformen waarop je jouw kennis kan delen met de wereld. Stap mee in het maatschappelijk debat tijdens een Science Bar of schrijf een blog voor de populairwetenschappelijke website www.wtnschp.be. Laat je omvormen tot stand-up comedian tijdens onze Bright Club en wijs alle stereotypen over onderzoekers van de hand. Maak jongeren warm voor wetenschap of stel je onderzoek voor de tijdens de Dag van de Wetenschap.

Waar je ook aan deelneemt, wij begeleiden en ondersteunen je. Heb je zelf een geniaal idee? Spring eens binnen! Wij bieden je advies en zoeken samen hoe we van jouw idee een succesvol project kunnen maken.

Website: Community.wtnschp.be
Contact: Sofie Verkest

EOS

Eos Wetenschap bundelt verschillende initiatieven die in het teken staan van wetenschapsverspreiding en -popularisering met als vlaggenschip het wetenschapsblad Eos, dat je maandelijks op de hoogte brengt van wat er reilt en zeilt in de wetenschappen.

Iedereen Wetenschapper is een platform voor citizen science, waar burgers en onderzoekers elkaar kunnen vinden. Op eoswetenschap.eu vind je de Eos Bibliotheek, waar wetenschappers en onderzoeksgroepen hun resultaten rechtstreeks tot de lezer kunnen brengen. Omdat dat niet altijd evident is, organiseert Eos masterclasses, waarbij ervaren redacteurs de onderzoekers bijstaan bij de vertaalslag van wetenschappelijke studie naar een publiceerbaar journalistiek artikel.

Website: www.eoswetenschap.eu
Contact: Maksim Marissen

FishGrowFeet

Communicatieworkshops voor Onderzoekers

Wil je graag over je onderzoek schrijven voor mensen buiten je vakgebied of de pers?
Zoek je advies om met journalisten om te gaan?
Heb je interesse om uit te wisselen met collega’s met een andere culturele achtergrond, met de focus niet op cultuur maar op communicatie?

Ann De Ron traint onderzoekers in populairwetenschappelijk schrijven sinds 2008.

Ze werkte tien jaar als journalist en eindredacteur voor o.m. De Morgen, Knack, MO*Magazine en Natuur & Techniek (nu New Scientist). Ze is master Moleculaire Biologie en bachelor interculturele communicatie.

Website: www.fishgrowfeet.be
Contact: Ann De Ron

Jonge Academie

De Jonge Academie verenigt geëngageerde toponderzoekers en –kunstenaars met een eigen kijk op maatschappij, wetenschap, kunst en beleid. Wetenschapscommunicatie is een focusthema. We nemen zelf wetenschapscommunicatie-initiatieven en werken samen met media- en academische partners zoals de universiteiten, Eos, Canvas, de Standaard, Klara en Technopolis.

Samen met de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen & Kunsten (KVAB) reikt de Jonge Academie de loopbaanprijs en jaarprijzen wetenschapscommunicatie uit en samen met Eos de Pipetprijs. De Jonge Academie bracht in 2016 een Standpunt uit over Citizen science en werkte mee aan het portaal iedereenwetenschapper.be. We organiseren mee de workshopdag wetenschapscommunicatie “Kom Naar Buiten” op 16 november 2017.

Website: www.jongeacademie.be
Contact: Bert Seghers

PhD Cup

Doe mee met de Vlaamse PhD Cup

Ben je in het voorbije anderhalf jaar tot doctor gepromoveerd? Dan daagt de Vlaamse PhD Cup je uit om je onderzoek met iedereen te delen: zonder voetnoten of specialistentaal, maar gebracht als een helder verhaal. Na een intensieve mediatraining volgt de ultieme test: “Kun jij de kern van je doctoraat in drie minuten uitleggen?”

Alle info en voorwaarden op www.phdcup.be - Inschrijven kan t.e.m. 7 juli

Website: www.phdcup.be
Contact: Arnaud Zonderman

Type: 
Lunch
Place: 
foyer, building Tweekerken
Date and time: 
dinsdag, 4 juli, 2017 - 12:00 tot 13:30
Aantal plaatsen: 
300
Resterende plaatsen: 
221